πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση υπεύθυνης δήλωσης»

Θέλω να πάω στο:

Γενικά

Μετάφραση Υπεύθυνης Δήλωσης: που τη ζητούν

Μετάφραση Υπεύθυνης Δήλωσης για ταξίδι ανηλίκου

Πως να εκδόσεις ηλεκτρονικά την Υπεύθυνη Δήλωση

Γενικά

Τώρα πάρε τη μετάφραση υπεύθυνης δήλωσης πιο γρήγορα από ποτέ! Απλά, έκδωσε τη δήλωσή σου ηλεκτρονικά και στείλ’ την απευθείας για μετάφραση σε ψηφιακή μορφή. Φυσικά, πάντα μπορείς να την εκδώσεις και έντυπη με γνήσιο υπογραφής από τα ΚΕΠ. Πλέον, η αστυνομία δεν επικυρώνει το γνήσιο της υπογραφής. Εξάλλου, και οι δύο μορφές ισχύουν ακριβώς το ίδιο. Πριν, λοιπόν, εκδώσεις την υπεύθυνη δήλωσή σου, μάθε που θα σου τη ζητήσουν.

Μετάφραση Υπεύθυνης Δήλωσης: που τη ζητούν

Συχνά, οι δημόσιες αρχές ζητούν Υπεύθυνη Δήλωση για να βεβαιώσεις ένα γεγονός ή ένα στοιχείο που δεν περιλαμβάνει το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας σου. Επομένως, με την Υπεύθυνη Δήλωση μπορείς να αποδείξεις νόμιμα το γεγονός ή στοιχείο αυτό. Γενικά, η υπεύθυνη δήλωση είναι ένα έγγραφο που ζητούν πολύ συχνά σε διάφορες περιπτώσεις. Κι αυτό γιατί όταν την υπογράφεις αναλαμβάνεις την πλήρη ευθύνη για όσα δηλώνεις. 

Ωστόσο, συνήθως ζητούν μετάφραση υπεύθυνης δήλωσης στις εξής περιπτώσεις: Αρχικά, για να εκδώσεις ορισμένα πιστοποιητικά από δημόσιες υπηρεσίες, όπως στρατολογίες, δήμους και προξενεία ή πρεσβείες. Επίσης, ως γονέας όταν το ανήλικο παιδί σου θα ταξιδέψει χωρίς εσένα. Επιπλέον, για να εκδώσεις τόσο διαβατήριο όσο και ποινικό μητρώο. Τέλος, είτε για να μεταβιβάσεις, είτε για να πουλήσεις αυτοκίνητο.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «Μετάφραση υπεύθυνης δήλωσης»

Μετάφραση έντυπης Υπεύθυνης Δήλωσης

Μετάφραση Υπεύθυνης Δήλωσης για ταξίδι ανηλίκου

Καταρχάς, οι ανήλικοι που ταξιδεύουν σε χώρα της Ε.Ε. και της ζώνης Σένγκεν θα πρέπει να έχουν διαβατήριο σε ισχύ. Επίσης, πρέπει να έχουν και Υπεύθυνη Δήλωση στα Αγγλικά (μιας και η αγγλική γλώσσα είναι δεκτή σε όλες τις χώρες). Ωστόσο, αν ταξιδεύουν εκτός Σένγκεν, τότε καλύτερα έλεγξε τι ισχύει στη συγκεκριμένη χώρα.

Αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις με αεροπλάνο, μπορείς είτε να εκτυπώσεις είτε να εκδώσεις ηλεκτρονικά μια Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov.gr. Σε αυτή, ο γονέας που δεν συνοδεύει το παιδί θα πρέπει να συναινεί στο ταξίδι. Φυσικά, αυτό ισχύει αν και οι δύο γονείς ασκούν την επιμέλεια. Αντίθετα, αν μόνο ένας γονέας ασκεί την επιμέλεια, τότε δεν χρειάζεται η συναίνεση του άλλου. Αφού, λοιπόν, εκδόσεις την Υπεύθυνη Δήλωση και την επικυρώσεις (με ψηφιακό e-apostille είτε με ψηφιακή βεβαίωση) τη στέλνεις στο metaphrasis για ψηφιακή μετάφραση.

Επιπλέον, αν τον ανήλικο συνοδεύει ενήλικας που δεν είναι γονέας ή νόμιμος κηδεμόνας αυτού, τότε και οι δύο γονείς ή νόμιμοι κηδεμόνες πρέπει να υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση. Σε αυτή, θα επιτρέπουν το συγκεκριμένο άτομο να συνοδεύει το παιδί τους στο συγκεκριμένο ταξίδι. Αν η δήλωση είναι έντυπη, θα πρέπει να φέρει το γνήσιο της υπογραφής των δύο γονέων. Και σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να τη στείλεις καθαρά σκαναρισμένη στο metaphrasis για ψηφιακή μετάφραση.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση δήλωσης»

Μετάφραση ψηφιακής Υπεύθυνης Δήλωσης

Κατέβασε και εκτύπωσε το έντυπο της υπεύθυνης δήλωσης (άρθρο 8 Ν.1599/1986).

Πως να εκδόσεις ηλεκτρονικά την Υπεύθυνη Δήλωση

Γενικά, συμπλήρωσε ηλεκτρονικά την υπεύθυνη δήλωση και έκδωσέ την επίσης ηλεκτρονικά με 2 τρόπους. Αφενός, με τους προσωπικούς σου κωδικούς webbanking μέσω συγκεκριμένων τραπεζών και αφετέρου με τους προσωπικούς σου κωδικούς Taxisnet. Βέβαια, στη δεύτερη περίπτωση πρώτα δήλωσε το κινητό σου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ). Με αυτόν τον τρόπο, θα επιβεβαιώσεις τον αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου ώστε στη συνέχεια να λάβεις τους κωδικούς μέσω SMS.

Ουσιαστικά, η ηλεκτρονική Υπεύθυνη Δήλωση έχει ακριβώς την ίδια ισχύ με την έντυπη. Βέβαια, πρέπει να θεωρήσεις την έντυπη δήλωση για το γνήσιο της υπογραφής. Τέλος, είτε στείλ’ την ηλεκτρονικά, είτε εκτύπωσέ την και κατάθεσέ τη σε δημόσια υπηρεσία.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση υπεύθυνης δήλωσης»

Μετάφραση Ηλεκτρονικής Υπεύθυνης Δήλωσης


Ψηφιακή ή έντυπη μετάφραση; 

Τα περισσότερα έγγραφα εκδίδονται ηλεκτρονικά (π.χ. μέσω gov.gr) και υποβάλλονται διαδικτυακά. Μπορείς να πάρεις τη μετάφρασή σου έντυπη ή ψηφιακή με την ίδια ισχύ – με επίσημη ψηφιακή υπογραφή – απευθείας στο email σου έτοιμη να την ανεβάσεις στην πλατφόρμα του αρμόδιου φορέα.


5 λόγοι να εμπιστευτείς τη μετάφραση της υπεύθυνης δήλωσης σου στο metaphrasis:

kiki_small_80

Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL

Chartered Translator – Translator Trainer

Founder of metaphrasis

‘The best solution is what you deserve!’

Copyright ©2024 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?