πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση αναλυτικής βαθμολογίας»

Η μετάφραση της αναλυτικής βαθμολογίας είναι το πιο σημαντικό έγγραφο στην αίτηση για μεταπτυχιακό. Μη ρισκάρεις τη θέση σου στο μεταπτυχιακό που σ’ ενδιαφέρει επειδή άκουσες ότι το παράρτημα διπλώματος στα αγγλικά ουσιαστικά αντικαθιστά τη μετάφραση της αναλυτικής. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα απ΄την αρχή:

Κάνε έγκαιρα αίτηση για μεταπτυχιακό

Βρήκες, λοιπόν, τα μεταπτυχιακά που έψαχνες. Καταρχάς, κάνε τις αιτήσεις σου στις αρχές του τελευταίου έτους σπουδών. Αν περιμένεις πρώτα το πτυχίο, πιθανά θα χάσεις έναν ολόκληρο χρόνο. Άλλωστε, τα πανεπιστήμια του εξωτερικού επιλέγουν τους νέους φοιτητές τους το αργότερο ως τον Ιανουάριο κάθε έτους.

Βέβαια, οι αιτήσεις ζητούν βαθμό πτυχίου. Εκεί, φυσικά, θα βάλεις τον αναμενόμενο βαθμό. Επομένως, στη διάρκεια σπουδών βάλε την αναμενόμενη ημερομηνία αποφοίτησης.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση αναλυτικης βαθμολογιας»

Μετάφραση Αναλυτικής βαθμολογίας και Πτυχίου

Στείλε μετάφραση της αναλυτικής βαθμολογίας

Με κάθε αίτηση στείλε και την αναλυτική βαθμολογία με τα μαθήματα που πέρασες και τις ECTS που συγκέντρωσες ως τότε. Τα μαθήματα που δεν έχεις δώσει ακόμη θα παραμείνουν κενά. Ζήτα από τη γραμματεία της σχολής σου να εκδώσει την αναλυτική βαθμολογία «για χρήση στο εξωτερικό». Επιπλέον, ζήτα την με ψηφιακή υπογραφή απευθείας στο email σου. Έτσι, η μετάφραση της θα γίνει πιο γρήγορα.

Η αναλυτική βαθμολογία είναι στα ελληνικά και πρέπει να τη μεταφράσεις. Το Παράρτημα Διπλώματος την αντικαθιστά μόνο σε προγράμματα Erasmus. Αν στείλεις το Παράρτημα Διπλώματος με την αίτηση σου, τότε το πανεπιστήμιο θα σου ζητήσει την αναλυτική βαθμολογία αργότερα. Αυτό βέβαια, αν έχει ακόμη κενές θέσεις από την πρώτη επιλογή των άρτιων αιτήσεων.

Η μετάφραση της αναλυτικής βαθμολογίας πρέπει να έχει τη μορφή του πρωτοτύπου, όπως άλλωστε και όποιο άλλο έγγραφο σου ζητήσουν (Πτυχίο, Πιστοποιητικό Αποφοίτησης, Βεβαίωση Σπουδών, Πιστοποιητικό περάτωσης, κτλ)

Μην ξεχνάς ότι η σφραγίδα του metaphrasis ισχύει σε όλο τον κόσμο χωρίς άλλη επικύρωση (από δικηγόρο ή προξενείο)

Κάνε αίτηση για μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ

Αν κάνεις αίτηση σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, ζήτα τη μετάφραση σου σε έντυπη μορφή και στη συνέχεια πήγαινε την πάλι στη Γραμματεία. Κατόπιν, ζήτα να τη βάλουν σε φάκελο με το λογότυπο της σχολής και να τον σφραγίσουν με την επίσημη σφραγίδα της. Τώρα πια είσαι πανέτοιμος!

Καλή επιτυχία!

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «επίσημη μετάφραση αναλυτικής βαθμολογίας»

Μετάφραση Αναλυτικής βαθμολογίας για μεταπτυχιακό


Ψηφιακή ή έντυπη μετάφραση; 

Τα περισσότερα έγγραφα εκδίδονται ηλεκτρονικά (π.χ. μέσω gov.gr) και υποβάλλονται διαδικτυακά. Μπορείς να πάρεις τη μετάφρασή σου έντυπη ή ψηφιακή με την ίδια ισχύ – με επίσημη ψηφιακή υπογραφή – απευθείας στο email σου έτοιμη να την ανεβάσεις στην πλατφόρμα του αρμόδιου φορέα.


5 λόγοι να εμπιστευτείς τη μετάφραση της Αναλυτικής Βαθμολογίας και του πτυχίου σου στο metaphrasis:

kiki_small_80

Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL

Chartered Translator – Translator Trainer

Founder of metaphrasis

‘The best solution is what you deserve!’

Copyright ©2022 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?