πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση Φορολογική δήλωση κατοίκων εξωτερικού»

Ο νόμος για τη φορολογική δήλωση κατοίκων εξωτερικού έχει κάποιες σημαντικές αλλαγές από το 2021. Δες, λοιπόν, τις αλλαγές:

Αλλαγές για τους κατοίκους εξωτερικού 

Αριθμός φορολογικής ταυτοποίησης

Καταρχάς, ως κάτοικος εξωτερικού τώρα δηλώνεις την πλήρη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας σου και τον αριθμό φορολογικής ταυτοποίησης στο εξωτερικό – δηλαδή, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας ή όποιο άλλο στοιχείο χρησιμοποιούν οι φορολογικές αρχές της χώρα κατοικίας. Φυσικά, δηλώνεις κανονικά το παγκόσμιο εισόδημά σου στη χώρα φορολογικής κατοικίας σου, ακολουθώντας τις διμερείς Συμβάσεις Αποφυγής Διπλής Φορολογίας.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση εγγράφων φορολογική δήλωση κατοίκων εξωτερικού»

Μετάφραση φορολογικών εγγράφων

Υποχρέωση φορολογικής δήλωσης

Επιπλέον, ως φορολογικός κάτοικος εξωτερικού από το 2021 υποβάλεις φορολογική δήλωση στην Ελλάδα μόνο αν έχεις πραγματικό εισόδημα στην Ελλάδα. Φυσικά, εκτός των άλλων, δηλώνεις και τους τόκους των τραπεζικών καταθέσεων σου. Κατάθεσε προαιρετικά μηδενική δήλωση για να γλιτώσεις τη γραφειοκρατία, αν και ο λογιστής σου είναι σύμφωνος.

Φορολογικός εκπρόσωπος

Ακόμη, συμπλήρωσε υποχρεωτικά το ΑΦΜ του φορολογικού εκπρόσωπου σου. Αν αλλάξεις φορολογικό εκπρόσωπο, ενημέρωσε πρώτα την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ώστε να μην απορρίψουν τη φορολογική σου δήλωση.

Μετάφραση φορολογικών εγγράφων κατοίκων εξωτερικού

Δήλωση γάμου

Αν στο μεταξύ έχεις παντρευτεί, πριν υποβάλεις τη δήλωσή σου ενημέρωσε την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την αλλαγή της οικογενειακής κατάστασης σου.

Στη συνέχεια, παράλαβε τον κλειδάριθμο μετά από σχετική ηλεκτρονική αίτηση. Με αυτόν, ενεργοποίησε τους κωδικούς taxisnet από απόσταση.

Αναδρομική αλλαγή φορολογικής κατοικίας

Η απόφαση 1627/2020 του ΣτΕ είναι σαφής: η φορολογική κατοικία δεν αλλάζει αναδρομικά, δηλαδή για έτος πριν από το προηγούμενο του τρέχοντος έτους. Με άλλα λόγια, ακόμη και αν τα δικαιολογητικά που έχεις καταθέσει αποδεικνύουν ότι ήσουν πράγματι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού εκείνη τη χρονιά, ωστόσο, δεν έχεις δικαίωμα να αλλάξεις αναδρομικά τη φορολογική σου κατοικία.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση φορολογικής δήλωσης»

Μετάφραση φορολογικής δήλωσης


Ψηφιακή ή έντυπη μετάφραση; 

Τα περισσότερα έγγραφα εκδίδονται ηλεκτρονικά (π.χ. μέσω gov.gr) και υποβάλλονται διαδικτυακά. Μπορείς να πάρεις τη μετάφρασή σου έντυπη ή ψηφιακή με την ίδια ισχύ – με επίσημη ψηφιακή υπογραφή – απευθείας στο email σου έτοιμη να την ανεβάσεις στην πλατφόρμα του αρμόδιου φορέα.


5 λόγοι να εμπιστευτείς τη μετάφραση των εγγράφων σου για αποφυγή διπλής φορολόγησης στο metaphrasis:

kiki_small_80

Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL

Chartered Translator – Translator Trainer

Founder of metaphrasis

‘The best solution is what you deserve!’

Copyright ©2022 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?