πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση Πιστοποιητικού Σπουδών»

Η μετάφραση πιστοποιητικού σπουδών θα γίνει πιο ολοκληρωμένα και άμεσα αν το εκδώσεις ηλεκτρονικά με ψηφιακή υπογραφή.

Μετάφραση πιστοποιητικού σπουδών: πως να το εκδώσεις

H Γραμματεία κάθε σχολής εκδίδει Πιστοποιητικό Σπουδών, αφού υποβάλεις αίτηση, όπου θα συμπληρώσεις το ονοματεπώνυμο και τη διάρκεια φοίτησης. Ουσιαστικά, το πιστοποιητικό σπουδών βεβαιώνει ότι έχεις εγγραφεί στη σχολή και είσαι ακόμη ενεργός φοιτητής.  Βέβαια, επειδή το έγγραφο αυτό ισχύει για ένα εξάμηνο, θα πρέπει να το εκδώσεις ξανά όταν λήξει.

Το Πιστοποιητικό Σπουδών αποδεικνύει ότι είσαι φοιτητής και επομένως το ζητούν συχνά υπηρεσίες του Δημοσίου, η Εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι τράπεζες και άλλοι φορείς.

Τέλος, όλα τα πιστοποιητικά εκδίδονται στην επίσημη γλώσσα του κράτους – την ελληνική. Επομένως, για χρήση στο εξωτερικό πρέπει να τα δώσεις για μετάφραση.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση βεβαίωσης παρακολούθησης»

Μετάφραση Πιστοποιητικού για στρατολογική χρήση

Πιστοποιητικά σπουδών που εκδίδουν οι σχολές 

Καταρχάς, αν είσαι προπτυχιακός φοιτητής, μπορείς να ζητήσεις είτε  Βεβαίωση φοίτησης/σπουδών, είτε Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας. Ακόμη, μπορείς να εκδώσεις αφενός Πιστοποιητικό για στρατολογική χρήση και αφετέρου Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας για Erasmus

Έπειτα, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές εκδίδουν είτε Βεβαίωση σπουδών μεταπτυχιακού είτε Αναλυτική βαθμολογία μεταπτυχιακού.  

Τέλος, ως υποψήφιος Διδάκτορας μπορούν να ζητήσεις Πιστοποιητικό φοίτησης διδάκτορα. Επίσης, ζήτα είτε Πιστοποιητικό διδάκτορα με 3μελή συμβουλευτική επιτροπή και θέμα, είτε Πιστοποιητικό ολοκλήρωσης διδάκτορα με την επταμελή επιτροπή.  

Φυσικά, ανεξάρτητα με το επίπεδο σπουδών, αν αποφασίσεις να διαγραφείς από την σχολή σου πρέπει να εκδώσεις Πιστοποιητικό διαγραφής.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση Πιστοποιητικού αποφοίτησης»

Μετάφραση Βεβαίωσης Σπουδών

Πως να εκδώσεις ηλεκτρονικό πιστοποιητικό σπουδών από την εφαρμογή

Συνήθως, μπορείς να υποβάλεις αίτηση για έκδοση πιστοποιητικών (π.χ. αναλυτική βαθμολογία, βεβαίωση σπουδών) μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικής γραμματείας φοιτητών

Στο πεδίο Τύπος Αίτησης επίλεξε Πιστοποιητικό και συμπλήρωσε τα πεδία:
Είδος πιστοποιητικού – π.χ. πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας, πιστοποιητικό σπουδών και πιστοποιητικό για στρατολογική χρήση.
Αριθμός αντιγράφων
Τρόπος Παραλαβής (έντυπα από τη γραμματεία με ραντεβού ή ηλεκτρονικά). Αν επιλέξεις να παραλάβεις ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό μέσω της εφαρμογής, τότε αυτό θα έχει ψηφιακή υπογραφή και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο ηλεκτρονικά (π.χ. μέσω email). Οι δημόσιες υπηρεσίες υποχρεωτικά δέχονται τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά με ψηφιακή υπογραφή.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση Πιστοποιητικού Σπουδών»

Μετάφραση Πιστοποιητικού Σπουδών

Παράλαβε ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό σπουδών σου

Μπορείς να παραλάβεις το πιστοποιητικό σου ως εξής:

• με ψηφιακή υπογραφή, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς μόνο ηλεκτρονικά π.χ. να το στείλεις μέσω email ή να το ανεβάσεις σε online πλατφόρμα
• αν θέλεις να προσκομίσεις το πιστοποιητικό σε έντυπη μορφή, αυτό δεν θα έχει συμβατική υπογραφή, αλλά απλά έναν σύνδεσμο. Με αυτόν ο παραλήπτης θα ελέγξει την εγκυρότητα του.
• αντίγραψε τον σύνδεσμο του ψηφιακού πιστοποιητικού και στείλ’ τον με email ή ανέβασε τον σε online πλατφόρμα.
• αν θέλεις να δώσεις απευθείας πρόσβαση σε κάποιον τρίτο να δει το πιστοποιητικό σου online, χρησιμοποίησε κάποιο στοιχείο ταυτοποίησης του που γνωρίζεις (π.χ. ΑΜΚΑ, ΑΔΤ). Αφού το δει, καλύτερα να απενεργοποιήσεις την πρόσβαση του.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση βεβαίωσης Σπουδών»Μετάφραση ηλεκτρονικού Πιστοποιητικού Σπουδών


Ψηφιακή ή έντυπη μετάφραση; 

Τα περισσότερα έγγραφα εκδίδονται ηλεκτρονικά (π.χ. μέσω gov.gr) και υποβάλλονται διαδικτυακά. Μπορείς να πάρεις τη μετάφρασή σου έντυπη ή ψηφιακή με την ίδια ισχύ – με επίσημη ψηφιακή υπογραφή – απευθείας στο email σου έτοιμη να την ανεβάσεις στην πλατφόρμα του αρμόδιου φορέα.


5 λόγοι να εμπιστευτείς τη μετάφραση του πιστοποιητικού σου στο metaphrasis:

kiki_small_80

Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL

Chartered Translator – Translator Trainer

Founder of metaphrasis

‘The best solution is what you deserve!’

Copyright ©2023 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?