πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση ιατρικής βεβαίωσης νοσοκομείου»

Αν έχεις ιδιαίτερο ιατρικό ιστορικό που θέλει προσοχή, όταν βγαίνεις από τη χώρα πάρε μαζί σου μετάφραση ιατρικής βεβαίωσης νοσοκομείου ή γιατρού ώστε να μπορείς να αποδείξεις την κατάσταση της υγείας σου σε γιατρούς στο εξωτερικό.

Ιατρική βεβαίωση νοσοκομείου 

Η ιατρική βεβαίωση νοσοκομείου είναι ένα νομικό έγγραφο. Επομένως, τυχόν ψευδή έγγραφα εκθέτουν τόσο τον γιατρό όσο και τον ασθενή σε τιμωρητικές ποινές από τα αστικά ή ποινικά δικαστήρια. Κατά συνέπεια, αν η βεβαίωση απλά γράφει ότι δεν έχει νομικούς σκοπούς, αυτό δεν είναι έγκυρη δήλωση και δεν απαλλάσσει από το παράπτωμα της ψευδούς βεβαίωσης.

Επιπλέον, η ιατρική βεβαίωση νοσοκομείου έχει ως βάση μόνο τα γεγονότα που είδε ο γιατρός που έκανε την εξέταση. Διαφορετικά, αν έχει ως βάση το ιστορικό του ασθενούς, θα πρέπει να το αναφέρει σαφώς.

Τέλος, η ιατρική βεβαίωση νοσοκομείου θα πρέπει να γράφει μόνο διαγνώσεις που εμπίπτουν στην ειδίκευση του γιατρού που υπογράφει. Για παράδειγμα, ένας γυναικολόγος δεν μπορεί να γράψει αν ένας ασθενής με κάταγμα στο πόδι είναι κατάλληλος για εργασία. Αντίθετα, γι’ αυτό θα ήταν ιδανικός ένας ειδικός ορθοπεδικός.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «Μετάφραση ιατρικής βεβαίωσης»

Μετάφραση ιατρικής βεβαίωσης

Ηλεκτρονική έκδοση ιατρικής βεβαίωσης

Τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία παρέχουν πλέον ορισμένα έγγραφα διαδικτυακά, είτε μέσω ειδικού Γραφείου Εξυπηρέτησης του Πολίτη, είτε μέσω της Γραμματείας και της ειδικής Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγράφων. Βέβαια, στην περίπτωση αυτή η φυσική παρουσία του δικαιούχου στο Νοσοκομείο είναι περιττή.

Έγγραφα που εκδίδει το νοσοκομείο

1. Βεβαίωση Νοσηλείας/Ιατρική Γνωμάτευση
2. Βεβαίωση – Πιστοποιητικό Επίσκεψης Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών 
3. Βεβαίωση Εξόδων Νοσηλείας
4. Αντίγραφο Φακέλου Νοσηλείας

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση ιατρικών εγνγράφων»

Μετάφραση εγγράφων νοσοκομείου

Παραλαβή ιατρικής βεβαίωσης πριν τη μετάφραση

Για να εκδώσει οποιοδήποτε έγγραφο, το νοσοκομείο θα σε ταυτοποιήσει και στη συνέχεια θα το παραλάβεις από το Νοσοκομείο με την αστυνομική ταυτότητα σου. Αντίθετα, για να το παραλάβεις ταχυδρομικά θα πρέπει να υποβάλεις Υπεύθυνη Δήλωση από ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Ωστόσο, αν κάνεις μεν την αίτηση αλλά δεν είσαι εσύ ο ασθενής, ζήτα από τον ασθενή σχετική εξουσιοδότηση. Τέλος, σε περίπτωση που η βεβαίωση αφορά θανόντα, επικοινώνησε με το γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη, αφού πρώτα υποβάλεις την αίτηση σου ηλεκτρονικά.

Διαδικασία έκδοσης ιατρικής βεβαίωσης νοσοκομείου

1. Αρχικά, υποβάλεις αίτηση. Ειδικότερα, για να λάβεις τη βεβαίωση με ταχυδρομείο ή κούριερ, θα πρέπει να έχεις επικυρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση Ταυτοποίησης.
2. Κατόπιν, το νοσοκομείο την παραλαμβάνει και την προωθεί προς διεκπεραίωση, αφού προηγουμένως πάρει αριθμό πρωτοκόλλου από τη Γραμματεία.
3. Στη συνέχεια, το νοσοκομείο την ετοιμάζει για παραλαβή ή αποστολή, ανάλογα με την επιλογή που έκανες όταν υπέβαλες την αίτηση.
4. Τέλος, παραλαμβάνεις την ιατρική βεβαίωση, πάντα ανάλογα με την επιλογή σου

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση ιατρικού πιστοποιητικού»

Μετάφραση βεβαίωσης νοσοκομείουΨηφιακή ή έντυπη μετάφραση; 

Τα περισσότερα έγγραφα εκδίδονται ηλεκτρονικά (π.χ. μέσω gov.gr) και υποβάλλονται διαδικτυακά. Μπορείς να πάρεις τη μετάφρασή σου έντυπη ή ψηφιακή με την ίδια ισχύ – με επίσημη ψηφιακή υπογραφή – απευθείας στο email σου έτοιμη να την ανεβάσεις στην πλατφόρμα του αρμόδιου φορέα.


5 λόγοι να εμπιστευτείς τη μετάφραση βεβαίωσης νοσοκομείου στο metaphrasis:

kiki_small_80

Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL

Chartered Translator – Translator Trainer

Founder of metaphrasis

‘The best solution is what you deserve!’

Copyright ©2023 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?