Μετάφραση Εταιρικού Προφίλ: Σύστησε την επιχείρηση σου στο εξωτερικό

Σαφώς δεν είναι καθόλου εύκολο να παρουσιάσεις την επιχείρησή σου σε μία αγορά, είτε ξένη είτε εγχώρια. Καταρχάς, αποφάσισε τους στόχους που θέλεις να πετύχεις. Στη συνέχεια, λάβε υπόψη σου τόσο τις ανάγκες όσο και τις προσδοκίες του κοινού σου. Τέλος, δημιούργησε την παρουσίασή της περιλαμβάνοντας τα βασικά στοιχεία του εταιρικού προφίλ. Αφού, λοιπόν, το δημιουργήσεις, ανάθεσε τη μετάφραση του εταιρικού προφίλ της επιχείρησής σου σε επαγγελματία μεταφραστή. Είναι ο μόνος τρόπος να δείξεις πόσο επαγγελματίας είσαι κι πόσο σοβαρά παίρνεις την επιχείρησή και τον ρόλο σου.
Μετάφραση στοιχείων εταιρείας
Μετάφραση εταιρικού προφίλ: που χρειάζεται
Καταρχάς, το εταιρικό προφίλ παρουσιάζει τα γενικά χαρακτηριστικά της εταιρείας σου. Γι’ αυτό πρέπει να είναι σαφές και κατανοητό. Εξάλλου, σκοπός είναι να τη γνωρίσουν οι νέοι πελάτες σου. Επίσης, το εταιρικό προφίλ είναι η ταυτότητα τόσο μιας νεοσύστατης επιχείρησης όσο και μιας μεγάλης εταιρείας. Ωστόσο, αν δώσεις απλά όλες τις πληροφορίες, θα είναι μάλλον βαρετό και απωθητικό.
Ουσιαστικά, το εταιρικό προφίλ θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της επιχείρησής σου. Συνήθως, αποτελεί μέρος του σχεδίου μάρκετινγκ της εταιρείας και βοηθά τους πελάτες να την κατανοήσουν καλύτερα. Παράλληλα, βέβαια, ενισχύει την ίδια την εικόνα της. Επίσης, ένα τυπικό εταιρικό προφίλ περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αφενός επωνυμία και αποστολή και αφετέρου τις αναμενόμενες επιδόσεις της. Όμως, καλύτερα να εστιάσεις στον τρόπο με τον οποίο η επιχείρησή σου βοηθά τους πελάτες σου.
Μετάφραση εταιρικού προφίλ
10 απαραίτητα στοιχεία κάθε εταιρικού προφίλ
1. Αποστολή και όραμα
Ουσιαστικά, με αυτό λες στους πελάτες σου γιατί κάνεις αυτήν επιχειρηματική δραστηριότητα. Στη συνέχεια, παρουσίασε την αποστολή και τις αξίες σου. Τέλος, μην αποκαλύψεις λεπτομέρειες για τα προϊόντα σου – απλά περίγραψε τι ακριβώς φιλοδοξείς να πετύχεις μέσα από την εταιρεία σου.
2. Σύντομο ιστορικό
Γενικά, μπορείς να διηγηθείς την ιστορία σου με ένα χρονοδιάγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο θα παρουσιάσεις όλα τα στάδια που πέρασες μέχρι να φτάσεις στο παρόν. Ακόμη, αφενός μείνε στα σημαντικά στάδια και αφετέρου δείξε πως ξεπέρασες τυχόν δυσκολίες.
3. Πρόβλημα και λύση
Επίσης, χωρίς πολλές λεπτομέρειες, δείξε ποιο πρόβλημα λύνει η εταιρεία σου. Με άλλα λόγια, ποια λύση προσφέρεις στον κάθε πελάτη και πώς. Τι ήταν αυτό που σε οδήγησε να ψάξεις λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα;
Μετάφραση οικονομικών στοιχείων εταιρείας
4. Ρυθμός ανάπτυξης
Ακόμη, δείξε με πραγματικά στοιχεία από που ξεκίνησε, που έφτασε και που πηγαίνει η εταιρεία. Επιπλέον, παρουσίασε την προσπάθεια που κατέβαλε όλο αυτό το διάστημα η εταιρεία σου και πόση ήταν η βελτίωση.
5. Προϊόντα και υπηρεσίες
Κατά κανόνα, αν η επιχείρησή σου έχει λίγα προϊόντα ή υπηρεσίες, παρουσίασε τα χωριστά. Ειδικότερα περίγραψε τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του καθενός. Αφετέρου, δείξε ποια είναι η χρήση του και ποιον σκοπό εξυπηρετεί. Ωστόσο, αν έχεις πολλά προϊόντα/υπηρεσίες, χώρισέ τα σε κατηγορίες. Τέλος, μπορείς να συμπεριλάβεις και τις τιμές τους.
6. Θέση στον κλάδο
Εκτός των άλλων, ενημερώστε το κοινό σου για τη θέση της επιχείρησης σου στην αγορά. Επιπλέον, δώσε λεπτομέρειες τόσο για το μέγεθος της αγοράς όσο και για τη συμβολή σου σε αυτή. Επίσης, μην ξεχάσεις να εξηγήσεις ποια είναι η διαφορά σου από τους ανταγωνιστές. Παράλληλα, συμπερίλαβε τυχόν εκθέσεις ελέγχου, βραβεία, διαπιστευτήρια κτλ που έλαβε η εταιρεία σου.
Μετάφραση επιχειρηματικού πλάνου
7. Πελατολόγιο & μαρτυρίες
Ακόμη, δείξε με ποιους έχεις ήδη συνεργαστεί. Ειδικότερα, οι μαρτυρίες από τους μεγαλύτερους πελάτες σου θα προσδώσουν αξία στην επιχείρησή σου. Αναμφισβήτητα, όσο πιο αξιόπιστη είναι η πηγή τόσο πιο πολύ ενισχύει την εικόνα σου.
8. Μελέτες περίπτωσης
Εξάλλου, ένας πολύ καλός τρόπος να παρουσιάσεις τη δουλειά σου είναι μέσα από μία μελέτη περίπτωσης. Με άλλα λόγια, εξηγείς πως συνεργάστηκες με έναν από τους πελάτες σου. Πιο συγκεκριμένα αναφέρεις τόσο τις προκλήσεις, όσο και την προσέγγισή σου καθώς και τα αποτελέσματα.
9. Στελέχη & τμήματα
Επίσης σημαντικό είναι να δείξεις σε ποιους έχεις αναθέσει τις σημαντικές θέσεις της επιχείρησης σου. Έτσι θα στείλεις ένα σαφές μήνυμα ότι είσαι πανέτοιμος να συνεχίσεις ακάθεκτος. Ακόμη, με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεις ότι η εταιρεία σου είναι ενωμένη και κάθε υπάλληλος έχει τον ρόλο του.
10. Πρόσκληση για δράση & επικοινωνία
Τέλος, από τα πιο σημαντικά στάδια του εταιρικού προφίλ είναι η πρόσκληση για δράση. Άλλωστε, αν ο αναγνώστης του προφίλ σου δεν ξέρει ακριβώς τι να κάνει μετά την ανάγνωση του προφίλ, δωσ’ του μερικές ιδέες. Μπορείς για παράδειγμα να τον παροτρύνεις να στείλει email ή να τηλεφωνήσει για περισσότερες πληροφορίες. Αυτό θα διευκολύνει τον αναγνώστη και θα συντομεύσει τη διαδικασία επικοινωνίας.
Μετάφραση Β2Β
Μετάφραση Εταιρικού Προφίλ
Το Εταιρικό Προφίλ εξηγεί τι κάνει την εταιρεία μοναδική και γιατί ένας πελάτης θα ήθελε να αγοράσει τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα της. Γενικά, η γλώσσα του είναι ελκυστική χωρίς ιδιαίτερη ορολογία. Λόγω του προωθητικού του χαρακτήρα, τη μετάφραση του εταιρικού προφίλ καλύτερα να αναλάβει επαγγελματίας μεταφραστής ο οποίος να είναι εξοικειωμένος με τον κλάδο δραστηριοποίησης της επιχείρησης. Η μετάφραση θα πρέπει να είναι σαφής, ακριβής και χωρίς λάθη, ενώ το λεκτικό της θα πρέπει να έχει τον αέρα και την ελκυστικότητα του πρωτοτύπου.
Μετάφραση εταιρικού προφίλ
Ψηφιακή ή έντυπη μετάφραση;
Τα περισσότερα έγγραφα εκδίδονται ηλεκτρονικά (π.χ. μέσω gov.gr) και υποβάλλονται διαδικτυακά. Μπορείς να πάρεις τη μετάφρασή σου έντυπη ή ψηφιακή με την ίδια ισχύ – με επίσημη ψηφιακή υπογραφή – απευθείας στο email σου έτοιμη να την ανεβάσεις στην πλατφόρμα του αρμόδιου φορέα.
5 λόγοι να εμπιστευτείς τη μετάφραση του εταιρικού προφίλ σου στο metaphrasis:
- Ανταγωνιστικές τιμές
- Έγκαιρη παράδοση
- Αποδεκτή σε όλο τον κόσμο
- 2 επιλογές: ψηφιακή ή έντυπη
- Δωρεάν μετάφραση Σφραγίδας της Χάγης (αν συνοδεύει το έγγραφο)
Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL
Chartered Translator – Translator Trainer
Founder of metaphrasis
‘The best solution is what you deserve!’