πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση επιχειρηματικού σχεδίου»

Η μετάφραση Επιχειρηματικού Σχεδίου μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση σου να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές και κεφάλαια. Μία ακριβής μετάφραση θα πείσει ξένους επενδυτές, ενώ, αντίθετα, μια αποτυχημένη μετάφραση θα τους απωθήσει.

5 σημεία που πρέπει να προσέξεις στη μετάφραση επιχειρηματικού σχεδίου

1) Μετάφραση στην πιο σημαντική γλώσσα

Οι επενδυτές θα πρέπει να λάβουν όλα τα έγγραφα που παρουσιάζουν τις επιχειρηματικές προβλέψεις. Επομένως, μετάφρασε το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας σου είτε στη γλώσσα των επενδυτών είτε στην κοινή γλώσσα των επιχειρήσεων, δηλαδή, την αγγλική.

2) Μεταφραστική εμπειρία και γνώση του τομέα

Την εξαιρετική τεκμηρίωση ενός επιχειρηματικού σχεδίου θα πρέπει να συνοδεύει και μία εξαιρετική μετάφραση, η οποία θα περιλαμβάνει και την παραμικρή λεπτομέρεια του επιχειρηματικού σχεδίου. Εδώ χρειάζεσαι έναν έμπειρο επαγγελματία μεταφραστή που κατανοεί την επιχειρηματική διατύπωση και ορολογία. Για παράδειγμα, ένα επιχειρηματικό σχέδιο του φαρμακευτικού τομέα, θα πρέπει να το μεταφράσει πιστοποιημένος μεταφραστής ιατρικής με εμπειρία στη μετάφραση επιχειρηματικών σχεδίων του κλάδου αυτού.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση επιχειρηματικου σχεδιου»

Μετάφραση Επιχειρηματικού Σχεδίου

3) Προσοχή στη λεπτομέρεια

Οι περισσότεροι επενδυτές γνωρίζουν αγγλικά και μπορούν να κατανοήσουν ένα καλογραμμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Ωστόσο, τα αγγλικά δεν είναι πάντα η μητρική τους γλώσσα. Η μετάφραση πρέπει να δίνει προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια του εγγράφου και είναι πλήρως κατανοητή χωρίς να δυσκολεύει τον αναγνώστη. Αν το επιχειρηματικό σχέδιο είναι γεμάτο ανορθογραφίες και γραμματικά ή τυπογραφικά λάθη θα απωθήσει τους επενδυτές. Η λάθος υποδιαστολή στην πρόβλεψη των πωλήσεών της εταιρείας μπορεί να τινάξει την ακρίβεια του επιχειρηματικού σχεδίου σου στον αέρα.

4) Απόλυτη ακρίβεια

Το επιχειρηματικό σχέδιο θα πρέπει να είναι άψογο σε όλες τις γλώσσες αλλά και η περιγραφή των δραστηριοτήτων της επιχείρησης θα πρέπει να είναι η ίδια σε καθεμία από αυτές. Κάθε στοιχείο του επιχειρηματικού σχεδίου βοηθά τους επενδυτές να κατανοήσουν πώς θα υπάρξει κέρδος. Το μέλλον της επιχείρησής σου μπορεί να εξαρτάται από μία μετάφραση – επομένως δεν σηκώνει περικοπές. Για να μειωθεί το κόστος όσο το δυνατόν περισσότερο, καλύτερα να μεταφραστεί μόνο στα αγγλικά.

5) Μετάφραση του οράματος αντί άψυχων λέξεων

Τέλος, η μετάφραση του επιχειρηματικού σχεδίου θα πρέπει να αποπνέει τον ίδιο ενθουσιασμό με το πρωτότυπο. Φυσικά, τα νούμερα είναι πολύ σημαντικά, αλλά το όραμα για το μέλλον δηλώνει σιγουριά. Επίλεξε, λοιπόν, έναν μεταφραστή που μπορεί να αποτυπώσει την ορμή και το όραμά σου και να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους υποψήφιους επενδυτές.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση επιχειρηματικο σχεδιασμο»

Μετάφραση Επιχειρηματικού Σχεδίου σε 5 βήματαΨηφιακή ή έντυπη μετάφραση; 

Τα περισσότερα έγγραφα εκδίδονται ηλεκτρονικά (π.χ. μέσω gov.gr) και υποβάλλονται διαδικτυακά. Μπορείς να πάρεις τη μετάφρασή σου έντυπη ή ψηφιακή με την ίδια ισχύ – με επίσημη ψηφιακή υπογραφή – απευθείας στο email σου έτοιμη να την ανεβάσεις στην πλατφόρμα του αρμόδιου φορέα.


5 λόγοι να εμπιστευτείς τη μετάφραση επιχειρηματικού σχεδίου στο metaphrasis:

kiki_small_80

Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL

Chartered Translator – Translator Trainer

Founder of metaphrasis

‘The best solution is what you deserve!’

Copyright ©2022 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?