πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση επιχειρηματικού σχεδίου»

Η μετάφραση Επιχειρηματικού Σχεδίου μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση σου να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές και κεφάλαια. Μία ακριβής μετάφραση θα πείσει ξένους επενδυτές, ενώ, αντίθετα, μια αποτυχημένη μετάφραση θα τους απωθήσει.

Ουσιαστικά, σκοπός του επιχειρηματικού σχεδίου είναι να περιγράψει τους στόχους μιας επιχείρησης από την στιγμή της κατάρτισής του. Επιπλέον, επιχειρεί να προβλέψει την πορεία της και να προδιαγράψει τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει.  Γενικά, η πολυπλοκότητα ενός επιχειρηματικού σχεδίου έχει να κάνει κυρίως με το μέγεθος και το αντικείμενο μιας επιχείρησης. Ωστόσο, είναι μάλλον μια τυποποιημένη διαδικασία για όποιον γνωρίζει την δομή του.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση business plan»

Μετάφραση για επιχειρήσεις

5 σημεία που πρέπει να προσέξεις στη μετάφραση επιχειρηματικού σχεδίου

1) Μετάφραση στην πιο σημαντική γλώσσα

Οι επενδυτές θα πρέπει να λάβουν όλα τα έγγραφα που παρουσιάζουν τις επιχειρηματικές προβλέψεις. Επομένως, μετάφρασε το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας σου στην κοινή γλώσσα των επιχειρήσεων, δηλαδή, την αγγλική. Φυσικά, μπορείς πάντα να το μεταφράσεις και στη γλώσσα των επενδυτών, αρκεί να αξίζει τον κόπο το επιπλέον κόστος. Άλλωστε, όλοι οι αξιόλογοι επενδυτές και μεγάλες εταιρείες επικοινωνούν πλέον στα αγγλικά.

2) Μεταφραστική εμπειρία και γνώση του τομέα

Την εξαιρετική τεκμηρίωση ενός επιχειρηματικού σχεδίου θα πρέπει να συνοδεύει και μία εξαιρετική μετάφραση. Ουσιαστικά, αυτή θα αποδίδει και την παραμικρή λεπτομέρεια του επιχειρηματικού σχεδίου. Σε αυτό θα σε βοηθήσει ένας έμπειρος επαγγελματίας μεταφραστής που κατανοεί την επιχειρηματική διατύπωση και ορολογία. Για παράδειγμα, ένα επιχειρηματικό σχέδιο του φαρμακευτικού τομέα, θα πρέπει να το μεταφράσει πιστοποιημένος μεταφραστής ιατρικής με σχετική εμπειρία.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση για επιχειρήσεις»

Μετάφραση Επιχειρηματικού Σχεδίου

3) Προσοχή στη λεπτομέρεια

Οι περισσότεροι επενδυτές γνωρίζουν αγγλικά και μπορούν να κατανοήσουν ένα καλογραμμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Ωστόσο, τα αγγλικά δεν είναι πάντα η μητρική τους γλώσσα. Η μετάφραση πρέπει να δίνει προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια του εγγράφου και να μη δυσκολεύει τον αναγνώστη. Αν το επιχειρηματικό σχέδιο είναι γεμάτο ανορθογραφίες και γραμματικά ή τυπογραφικά λάθη θα απωθήσει τους επενδυτές. Για παράδειγμα, η λάθος υποδιαστολή στην πρόβλεψη των πωλήσεών μπορεί να τινάξει την ακρίβεια του επιχειρηματικού σχεδίου σου στον αέρα.

4) Απόλυτη ακρίβεια  

Το επιχειρηματικό σχέδιο θα πρέπει να είναι άψογο αλλά και η περιγραφή των δραστηριοτήτων της επιχείρησης θα πρέπει να είναι η ίδια σε όλες τις γλώσσες. Κάθε στοιχείο του βοηθά τους επενδυτές να κατανοήσουν πώς θα προκύψει το κέρδος. Το μέλλον της επιχείρησής σου μπορεί να κρίνει μία μετάφραση – επομένως δεν σηκώνει περικοπές. Για να μειώσεις το κόστος όσο το δυνατόν περισσότερο, καλύτερα να το μεταφράσεις μόνο στα αγγλικά.

5) Μετάφραση του οράματος αντί άψυχων λέξεων

Τέλος, η μετάφραση του επιχειρηματικού σχεδίου θα πρέπει να αποπνέει τον ίδιο ενθουσιασμό με το πρωτότυπο. Φυσικά, τα νούμερα είναι πολύ σημαντικά, αλλά το όραμα για το μέλλον δηλώνει σιγουριά. Επίλεξε, λοιπόν, έναν μεταφραστή που μπορεί να αποτυπώσει την ορμή και το όραμά σου και να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους υποψήφιους επενδυτές.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση επιχειρηματικού σχεδίου»

Μετάφραση Επιχειρηματικού Σχεδίου στο metaphrasisΨηφιακή ή έντυπη μετάφραση; 

Τα περισσότερα έγγραφα εκδίδονται ηλεκτρονικά (π.χ. μέσω gov.gr) και υποβάλλονται διαδικτυακά. Μπορείς να πάρεις τη μετάφρασή σου έντυπη ή ψηφιακή με την ίδια ισχύ – με επίσημη ψηφιακή υπογραφή – απευθείας στο email σου έτοιμη να την ανεβάσεις στην πλατφόρμα του αρμόδιου φορέα.


5 λόγοι να εμπιστευτείς τη μετάφραση επιχειρηματικού σχεδίου στο metaphrasis:

kiki_small_80

Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL

Chartered Translator – Translator Trainer

Founder of metaphrasis

‘The best solution is what you deserve!’

Copyright ©2024 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?