πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «ακαδημαϊκές μεταφράσεις»

Συχνά στην ακαδημαϊκή σου καριέρα θα χρειαστείς μετάφραση άρθρων βιβλιογραφίας. Επίσης, ίσως θέλεις να δημοσιεύσεις το δικό σου άρθρο σε κάποιο επιστημονικά περιοδικά. Στην τελευταία περίπτωση, δες παρακάτω 5 απλούς τρόπους να βελτιώσεις τη γραφή σου. Επειδή η άψογη μετάφραση προϋποθέτει ένα άψογο πρωτότυπο.

Με τα ακαδημαϊκά συγγράμματα, δημοσιεύσεις και επιστημονικά άρθρα ένας επιστήμονας μπορεί να κάνει γνωστό το έργο του.

5 συμβουλές για αποτελεσματικές επιστημονικές δημοσιεύσεις

1. Πού θα δημοσιευτεί το άρθρο

Κάθε δημοσίευση έχει το δικό της μοναδικό ύφος και συγκεκριμένες απαιτήσεις σε μορφή κι έκταση. Σεβάσου τον επιτρεπτό αριθμό λέξεων και τον οδηγό ύφους.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση 'αρθρων»

Μετάφραση ακαδημαϊκών άρθρων

2. Ακαδημαϊκή μετάφραση ή επιμέλεια

Οι επαγγελματικές υπηρεσίες ακαδημαϊκής μετάφρασης κι επιμέλειας εξασφαλίζουν την επιτυχία της εργασίας σου. Ένας ακαδημαϊκός μεταφραστής θα μεταφέρει με σαφήνεια το νόημα του κειμένου σου και θα το αποδώσει διατηρώντας τη δική σου μοναδική φωνή.

3. Συναρπαστική εισαγωγή και συμπέρασμα

Πολλοί διαβάζουν μόνο αυτά τα δύο τμήματα, γι’ αυτό βεβαιώσου ότι είναι συνοπτικά, περιεκτικά και χωρίς λάθη. Φρόντισε να κάνεις επιμέλεια της περίληψης σου πολλές φορές, μιας και θα αποτελεί ένδειξη της συνολικής ποιότητας γραφής σου. Τήρησε το όριο των λέξεων – οι μακροσκελείς περιλήψεις κουράζουν. Το συμπέρασμα παρουσιάζει συνοπτικά τον σκοπό και τα ευρήματα σου, αλλά και προτάσεις περαιτέρω έρευνας.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση εργασιών»

Μετάφραση ακαδημαϊκών δημοσιεύσεων

4. Σχολιασμός και ανάλυση αντίθετων απόψεων

Κάνε ολοκληρωμένη επισκόπηση της σχετικής έρευνας και μην παρουσιάζεις μόνο τις υποστηρικτικές απόψεις. Επίσης, κάνε αναφορά στη σύγχρονη έρευνα στον τομέα σου, είτε την έχεις απορρίψει είτε αναγνωρίζεις τη νομιμότητα της. Έτσι, οι απόψεις σου αποκτούν αξιοπιστία καθώς προηγήθηκε πραγματική έρευνα.

5. Μάθε το κοινό σου

Είναι πολύ σημαντικό να εξοικειωθείς με τους αναγνώστες σου εκ των προτέρων. Επειδή ακριβώς το κοινό σου πρέπει να κατανοεί το κείμενο σου φρόντισε να είναι συνεκτικό, διαφορετικά κανείς δεν θα το διαβάσει. Ακόμη, παράθεσε τις σκέψεις σου με τρόπο ρευστό, με διαδοχικές ενότητες και διευκόλυνε τον αναγνώστη σου να λατρέψει το κείμενο σου.

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση επιστημονικών άρθρων»

Μετάφραση επιστημονικών άρθρων

 

Μετάφραση άρθρων στο metaphrasis

Ακαδημαϊκή μετάφραση υψηλών προδιαγραφών

Το metaphrasis αποδίδει με ακρίβεια τα άρθρα που προορίζονται τόσο για δημοσίευση όσο και ως βιβλιογραφία. Έτσι, η μετάφραση σου θα καλύπτει στα υψηλότερα ακαδημαϊκά πρότυπα. Δεκάδες Έλληνες επιστήμονες μας αναθέτουν τη μετάφραση των ερευνητικών τους εργασιών, άρθρων για δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά, δοκιμίων, ομιλιών και ανακοινώσεων συνεδρίων, εκθέσεων, βιβλίων, βιβλιογραφίας, διατριβών και διπλωματικών εργασιών. Εφαρμόζουμε την αρχή «δύο ζευγάρια μάτια» σε κάθε μεταφραστικό έργο που αναλαμβάνουμε. Αυτό σημαίνει ότι ένας έμπειρος επιμελητής ελέγχει κάθε μετάφραση.  

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «μετάφραση δημοσίευσης»

Μετάφραση και επιμέλεια επιστημονικών δημοσιεύσεων


Ψηφιακή ή έντυπη μετάφραση; 

Τα περισσότερα έγγραφα εκδίδονται ηλεκτρονικά (π.χ. μέσω gov.gr) και υποβάλλονται διαδικτυακά. Μπορείς να πάρεις τη μετάφρασή σου έντυπη ή ψηφιακή με την ίδια ισχύ – με επίσημη ψηφιακή υπογραφή – απευθείας στο email σου έτοιμη να την ανεβάσεις στην πλατφόρμα του αρμόδιου φορέα.


5 λόγοι να εμπιστευτείς τη μετάφραση των ακαδημαϊκών κειμένων και άρθρων σου στο metaphrasis:

kiki_small_80

Kiriaki Papakonstantinou, MSc MCIL CL

Chartered Translator – Translator Trainer

Founder of metaphrasis

‘The best solution is what you deserve!’

Copyright ©2022 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?