Βιογραφικό

πλούσια αποτελέσματα στο serp του google κατά την αναζήτηση για «επίσημη μετάφραση»

Πάθος για τη μετάφραση – εμπειρία δεκαετιών – ειλικρίνεια απέναντι σε πελάτες και συνεργάτες. Επαγγελματίας μεταφράστρια με διαρκή ενεργή παρουσία στη διεθνή αγορά και μακροχρόνιες συνεργασίες για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Σε μια εποχή που η μετάφραση δεν είχε καθιερωθεί ακόμη ως επάγγελμα, το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Αθηνών μου πρόσφερε μια πρωτοποριακή εξειδίκευση στον τομέα της μετάφρασης. Οι σπουδές μου σε άλλες τέσσερις γλώσσες και την πληροφορική, το Μεταπτυχιακό στην Ψυχογλωσσολογία (UCL), η παράλληλη μετεκπαίδευση στη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας (Pitman, PGCE) αλλά και της μετάφρασης (CTTT) και η απασχόληση μου στην ΕΕ ως μεταφράστρια – μετά την ολοκλήρωση του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προγράμματος – με βοήθησαν να συνδυάσω τις δύο μεγάλες μου αγάπες: τη μετάφραση με τη διδασκαλία.

Μεταφράζω επαγγελματικά (ήδη από το 1986) αποκλειστικά από και προς την αγγλική γλώσσα, ενώ έχω την πιστοποίηση και την παγκοσμίως αναγνωρισμένη σφραγίδα της Επίσημης Μεταφράστριας (Chartered Translator) και Επίσημης Γλωσσολόγου/ Καθηγήτριας(Chartered Linguist) Μέλους του CIoL. Είμαι εκπαιδεύτρια μεταφραστών στη γενική και εξειδικευμένη μετάφραση από το 1994 και προετοιμάζω επίσης υποψηφίους για το παγκοσμίως αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό δίπλωμα στη μετάφραση Diploma in Translationτου CIoL. Μεταξύ άλλων, έχω διδάξει μετάφραση και ορολογία σε ιδιωτικά κολέγια και εξειδικευμένες εθνικές σχολές.

Copyright ©2023 | All Rights Reserved | Powered & Supported by GoMeta

Copyright © all rights reserved. Sorry, you cannot copy content of this page.

Log in with your credentials

Forgot your details?